VELIKI SKANDAL U POLICIJI STAVIO ISTRAGU UBISTVA ANE VOLŠ POD ZNAK PITANJA: Evo šta se dogodilo, neverovatno je
Ana Volš, Foto: Facebook/anawalshe

istraga

VELIKI SKANDAL U POLICIJI STAVIO ISTRAGU UBISTVA ANE VOLŠ POD ZNAK PITANJA: Evo šta se dogodilo, neverovatno je

Istražitelj je kazao da je zažalio jer je ovo pričao, a usledila je suspenzija i protiv njega je pokrenuta istraga.

Objavljeno:

Državna policija Masačusetsa saopštila je da je njihov službenik Majk Proktor razrešen dužnosti i smenjen sa svoje funkcije istražitelja u Okružnom tužilaštvu u Norfolku, nakon nedoličnog ponašanja tokom rada na rasvetljavanju smrti bostonskog policajca Džona O'Kifa 2022. godine. Ovom suspenzijom je i istraga ubistva Ane Volš dovedena u pitanje, jer je službenik Proktor imao ista ovlašćenja kao i u istrazi ubistva kolege.

Istraga ubistva Beograđanke Ane Volš, koja se u novogodišnjoj noći dogodila u Kohasetu, za šta je optužen njen suprug Brajan Volš, dovedena je u pitanje nakon što se jedan od istražitelja suočava sa teškim optužbama da se nedolično ponašao. Naime, policajac koji je izvršio pretres vile u kojoj je, kako se sumnja, Brajan Volš ubio svoju suprugu Anu, i koji je uzimao izjavu od majke Brajana Volša koja je bila značajna za istragu, neprimereno je sa svojim prijateljima komentarisao pojedinosti iz istrage smrti bostonskog policajca Džona O’Kifa za šta je optužena njegova partnerka Karen Rid.

U satima nakon što je pronađeno telo bostonskog policajca, istražitelj je svojim drugarima sa kojima se poznaje iz srednje škole, sa ličnog mobilnog telefona, slao razne poverljive podatke iz istrage, sve vreme komentarišući žrtvu i osumnjičenu na naprimeren način. Posle rasprave u grupnoj konverzaciji sa prijateljima, jedan od njegovih drugova je napisao: „Siguran sam da će vlasnik kuće da dobije neko s…“. Istražitelj je odgovorio: „Ne, i vlasnik kuće je pandur iz Bostona“, te dodao da je Rid „pomagala“ O’Kifa, čije je telo video „razbijeno“ u bolnici.

Kada ga je prijatelj pitao da li je O’Kif pretučen, Proktor je odgovorio odrično, a onda nastavio da objašnjava kako svedočenja ukazuju da su žrtva i osumnjičena zajedno stigli u kuću, da su se posvađali i da se ona odvezla, te da će se ženi na teret staviti ozbiljne optužbe. Prijatelj je zatim pitao „da li je barem zgodna“, na šta je istražitelj odgovorio „po svemu sudeći, on nije ništa loše uradio. Ona je lujka“, rekao je istražitelj a onda izneo niz uvreda na njen račun, te komentara na račun njene zadnjice.

Istražitelj je kazao da je zažalio jer je ovo pričao, a usledila je suspenzija i protiv njega je pokrenuta istraga. Oduzeti su mu oružje, značka i automobil, što je uobičajena procedura u ovom slučaju, njegova profesionalna karijera je neizvesna, a postoji mogućnost i da bude stavljen na listu policajaca koji su počinili tešku povredu radnog kodeksa, objavio je nbcboston.com.

1 / 5 Foto: Društvene mreže

Istraga ubistva Ane Volš

Bivši stručnjak za bezbednost i nekadašnji policajac Tod Mekgi izjavio je za „Kanton Konfedenšl“ da bi, ukoliko Proktorovo ime završi na Brejdi listi (javna baza podataka sa informacijama o nedoličnom ponašanju policije), mogla dovesti u pitanje sve slučajeve na kojima je ovaj istražitelj radio.

„U ovom slučaju, ako završi na Brejdi listi, svako svedočenje koje je dao pred sudom biće beskorisno… Videli smo kakav je uticaj imao na ovaj postupak, a za druga suđenja visokog profila, poput slučaja Brajana Volša, moraćemo da vidimo kakav će ishod biti“, kazao je stručnjak.

Još ne znaju gde je Anino telo

Policija i tužilaštvo smatraju da je Brajan Volš ubio svoju suprugu u novogodišnjoj noći u kući u kojoj su živeli u Kohasetu ali za sve ovo vreme telo ove Beograđanke nije pronađeno. Sa druge strane, policija je uspela da prikupi dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je Volš ubica, iako on to negira od prvog dana.

Jedan od ključnih dokaza jesu lični predmeti Beograđanke, koje su istražitelji pronašli u kesama za đubre na obližnjoj deponiji, a koji potvrđuju najcrne slutnje. Reč je o kartonu za vakcinacije, delovi „Hanter“ čizme i fragmenti „guči“ ogrlice koju je često nosila i koji se mogu videti na njenim brojnim fotografijama. Pored toga, otkriveno je i da je Volš u danima pre zločina na internetu pretraživao brojna sumnjiva pitanja – „Kako se osloboditi tela žene od 52 kilograma“ kao i „Kako raskomadati ljudsko telo“, ali i „Mogu li da vas optuže bez tela“.

Uz to, sigurnosne kamere jedne prodavnice su ga usnimile kako kupuje sredstva za čišćenje za više stotina dolara. Nakon ulaska u kuću u Kohasetu, kako je ranije objavljeno, primetno je bilo da su određene prostorije poput podruma bile tretirane hemijskim sredstvima.

Bonus video:

04:41

BOLJE PUSTITI HILJADU KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG! Stručnjaci o ubistvu srpske državljanke Ane Volš: Mogu samo da naslute

(Espreso/ Nova/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.